Best brands online
Image default
Banen en opleidingen

TECHNICAL WRITER

Voor onze partners in Gent zijn we op zoek naar technisch schrijvers van Hays. Je komt terecht in een universitair team in een informele sfeer.

Jouw verantwoordelijkheid

  • Zet technische gegevens om in gestructureerde handleidingen
  • Gebruik de nieuwste technologie
  • Mogelijkheid om vanuit huis te werken

Als technisch schrijver kunt u ter plaatse technische informatie van verschillende klanten verzamelen en deze complexe technische informatie vervolgens vertalen naar gemakkelijk te begrijpen handleidingen, voornamelijk in het Engels. Het is belangrijk dat u deze gegevens correct structureert, zodat gebruikers deze instructies duidelijk kunnen begrijpen. Deze data betreft verschillende technische machines, software, etc.

Jouw profiel

Om in aanmerking te komen voor de functie van technisch schrijver, is het essentieel dat je minimaal 2 jaar relevante ervaring hebt als technisch schrijver en dat je DITA-ervaring hebt. Als je een taal- of technische achtergrond hebt, zal CALM-training een groot voordeel zijn. Kennis met het contactbeheersysteem en e-learningtools heeft de voorkeur. Je kennis van Nederlands en Engels is zeer goed en je hebt een goede kennis van Microsoft Office en bewerkingshulpmiddelen (zoals Oxygen, Arbortext, XMetal, etc.).  Voor deze rol is het belangrijk dat je de complexe technische informatie begrijpt en deze op een duidelijke en gestructureerde manier kunt vertalen. Je bent gemotiveerd, leergierig en denkt graag mee met klanten. Je werkt graag in een team met open communicatie in een informele sfeer.

Ons aanbod

Onze opdrachtgever biedt je uitdagende en afwisselende banen in een internationaal bedrijf met een familiale sfeer dat fors investeert in de nieuwste technologie. Naast een interne opleiding krijg je ook een marktconform salaris (op basis van opleiding en ervaring) met bijhorende voordelen zoals maaltijdbonnen, groeps- en hospitalisatieverzekering en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

https://www.vindazo.be/vacatures/schrijver.html