Best brands online
Image default
Bedrijven

Stukadoor is de baan

In elke plek zijn er wel stukadoren te vinden. Je hebt stukadoor Delft, stukadoor Amsterdam, Stukadoor Rotterdam etcetera in de regio’s en omstreken. Als stukadoor is er altijd werk te vinden, omdat veel mensen verhuizen en/of bedrijven en panden worden opgericht wat ervoor zorgt dat er steeds werk is voor de stukadoors. De opleiding die bedraagt om stukadoor te worden is MBO opleiding niveau 2 of niveau 3. Ook kan je via omscholing stukadoor worden en zijn er veel omschoolvacatures te vinden! Je kan zelfs betaald krijgen, terwijl je wordt omgeschoold! Hoe fijn is dat? Het is belangrijk om de baan wel leuk te vinden!

 

Wat moet ik hebben om stukadoor te worden?

Als je stukadoor wil worden heb je verschillende competenties nodig. Om het beroep goed uit te kunnen oefenen is het allereerst belangrijk om een oog voor detail te hebben, omdat het belangrijk is om nauwkeurig te werk te gaan is het van cruciaal belang om goed te weten wat je doet zodat de muren niet steeds kapot gaan. Ook is het erg belangrijk om praktisch en gestructureerd te werk te gaan, want een goede basis voor je huis begint natuurlijk bij de muren en het plafond. Je hebt uiteraard geen zin dat het plafond op je hoofd afbrokkelt.

 

Salaris van een stukadoor

Een stukadoor heeft in principe een goede basis als je gaat beginnen met werken. Het aanvangssalaris van een stukadoor is ongeveer tussen de €1692 en €2398 bruto per maand. Natuurlijk stijgt de salaris naarmate je meer expertise hebt en meer ervaring hebt opgebouwd. Het moment dat je ervaring toeneemt en je een promotie ontvangt krijg je ongeveer tussen de €2810 en €3460 bruto per maand! Hoe fijn is dat voor jouw portemonnee? Zowel bij de omscholing krijg je betaalt als wanneer je echt te werk gaat en ervaring opbouwt.