Best brands online
Image default
Dienstverlening

Is het installeren van zonnepanelen de moeite waard?

Het is over het algemeen financieel het voordeligst om zoveel mogelijk van de opgewekte stroom te gebruiken, in plaats van deze naar het net te exporteren voor een minimale terugverdientijd, tevens moet je systeem goed en efficiënt werken, bijvoorbeeld door beschermingsmiddelen, je wil namelijk niet heel de dag duiven verjagen ;). Als zodanig heb ik drie apparaten als onderdeel van mijn zonne-energieoplossing die helpen zoveel mogelijk van het vermogen te benutten:

  • Als eerste mijn batterijoplossing, een Growatt SPA3000 AC-gekoppelde batterijomvormer gecombineerd met Pylontech-batterijen bieden me 7 kWh opslag en een maximale laad-/ontlaadsnelheid van 3 kW.

  • De myenergi Zappi is een van de beste opladers voor elektrische voertuigen op de markt, flexibel en superslim, dit kan worden ingesteld om alleen op te laden van overtollige zonne-energie of zelfs daluren.

  • Eindelijk is de myenergi Eddi, waarschijnlijk mijn favoriete uitrustingsstuk, verborgen in een kast met mijn warmwatercilinder. De Eddi is in wezen een slimme dompelverwarmer, hij druppelt overtollig vermogen in mijn warmwatertank met behulp van het overtollige vermogen tot 3 kW.

Omvormers en haar oplossingen

Al mijn energieopslagoplossingen die hierboven worden vermeld, hebben CT klemmen aangesloten in de meterkast die de zonne-opwekking/netgebruik/huisgebruik bewaken, waardoor ze hun stroomafname/uitgifte dynamisch kunnen aanpassen. De Growatt accu-omvormer schakelt snel tussen het opslaan van overtollige energie en het ontladen van de accu om de belasting van het huis te ondersteunen.

Terwijl de Zappi/Eddi overtollige energie verbruiken die verder gaat dan de batterij kan opslaan, en de myenergi-app me in staat stelt prioriteit te geven aan het opladen van elektrische voertuigen/het verwarmen van warm water.

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/