Best brands online
Image default
Vakantie

Huur een auto en bezoek de beste wijngebieden in Chili

Chili staat bekend als het land van dichters als Isabella Allende en Pablo Neruda en is een paradijs voor toeristen. Van de stedelijke boulevards van Santiago tot de Atacama-woestijn en de kustlijn van de Stille Oceaan, er zijn veel dingen te doen in Chili. Eén daarvan is het bezoeken van de beroemde wijnstreken.

Chili is een belangrijke wijnproducent in de wereld, en als je in Chili bent en een wijnliefhebber, moet je de wijngaarden in de vruchtbare valleien ten noorden en ten zuiden van Santiago zeker eens bezoeken.

Voordat we beginnen aan onze tocht langs de wijnstreken van Chili, is het belangrijk te begrijpen wat de beste manier is om door het land te reizen. De beste manier om de uitzichten van Chili te bewonderen is door een auto te huren en door het prachtige landschap te rijden, deze site weet meer: https://www.autoprio.nl/nl-chili/. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Chili, en een snelle zoektocht online, waarbij je de verschillende autoverhuurdiensten vergelijkt, zal je helpen om de beste prijs voor een huurauto te vinden.

Zodra je klaar bent met je huurauto, zullen we onze tocht starten in de Maipo Vallei, de beste wijnstreek van Chili. De Maipo Vallei ligt dicht bij de hoofdstad Santiago en is bovendien een zeer schilderachtig gebied. Als je een auto huurt, kan je je makkelijk verplaatsen tussen enkele van de belangrijkste traditionele wijngaarden, zoals Santa Rita, Concha y Toro, Undurraga, Cousino Macul, Carmen en Tarapaca,.

De Maipo Vallei is vooral bekend om zijn rode wijn, en de regio is bijna volledig gewijd aan de productie van Cabernet Sauvignon.

Van Maipo Valley, rij je verder naar de Casa Blanca Vallei. Ook deze vallei is het best te verkennen met een huurauto. Je kan online de diensten en prijzen van de autoverhuurbedrijven vergelijken. Of je kan informeren bij je hotel of Bed & Breakfast om de tarieven voor je te weten te komen.

De Casa Blanca Vallei en San Antonio zijn de top streken in Chili voor de productie van witte wijn. Hier ervaar je de ochtendmist, de oude granieten kleigronden en het zachte briesje van de Stille Oceaan terwijl je geniet van het rijden door de uitgestrekte wijngaarden. Sauvignon Blanc en Chardonnay zijn de belangrijkste druiven die hier worden geproduceerd.

Op de hoger gelegen delen van de Casa Blanca Vallei worden ook enkele rode wijnsoorten geproduceerd, waaronder Syrah en Merlot.

De beste wijngaarden om hier te bezoeken zijn Vina Matetic en de Veramonte.

Verder rijdend in je huurauto, bereiken we Valle Chachapoal. De kleinere Cachapoal Vallei is beroemd om zijn rode wijnproductie. Bijna 90 procent van de druiven die hier verbouwd worden, gebruikt men voor het maken van rode wijn. Dit is de plek om enkele van de best beoordeelde wijnen, die bestaan uit enkel de Carmenere-druif, te vinden.

De beste wijngaarden om in deze vallei te verkennen zijn die van de producenten Vina de San Pedro en Vina Vik.

Hierboven kon je enkele van de beste wijnstreken in Chili vinden, en als je een auto huurt, kan je gemakkelijk van de ene naar de andere vallei rijden terwijl je de beste wijnhuizen van Chili ontdekt. Chilenen zijn vriendelijk en gastvrij, en de autoverhuurbedrijven hier verwelkomen toeristen met open armen en bieden een goede service voor een scherpe prijs. Dus huur vandaag nog een auto en ontdek de beste wijnstreken van Chili. Als je een auto nodig hebt, zijn er vele opties en bedrijven met geweldige aanbiedingen. De goedkoopste huurauto’s vind je vaak op de luchthaven en zeker als je eerst online vergelijkt. Chili is een groot land dus de verplaatsingen tussen de verschillende wijnstreken duren een tijdje, en dus kan je best dit doen in een huurauto met alle comfort.

https://www.autoprio.nl/