Best brands online
Image default
Banen en opleidingen

Hoe u uw salaris correct kunt inschatten

werk zoeken

Alles over een competente salarisbeoordeling in dit materiaal.
Methoden om uw loon te bepalen
Zoek een HR-vriend van een groot bedrijf dat salarisanalyses koopt. Vraag hem om een ​​kijkje te nemen in het huidige onderzoek naar lonen. Vraag het maar, want dit onderzoek is heel erg duur. Het volledige jaarlijkse dienstverband kan oplopen tot 8 mln. Vind uw bedrijfstype, branche, omvang, ontwikkelingsstadium, uw functie, uw werkervaring en bekijk de huidige salarisschaal. Bel het naar een recruiter.
Het is belangrijk om hier te begrijpen: als u solliciteert naar topposities, moet u geen relatief goedkoop onderzoek doen naar massale wervingsbronnen. Meestal komen topvacatures helemaal niet bij recruiters terecht, of ze krijgen de vermelding “contractueel salaris”.
Vervolgens is het interessantste argumentatie.
Uw gedigitaliseerde prestaties. U moet uw sterkste concurrentievoordeel vermelden bij de HR-functionaris die u een “dure” kandidaat maakt. Houd er rekening mee dat concurrentievoordelen geen persoonlijke kwaliteiten kunnen zijn: het vermogen om in een team te werken, stressbestendigheid, enzovoort. Alleen die vaardigheden en kennis die nodig zijn voor dit specifieke bedrijf zijn belangrijk: ondertekende contracten, succesvol afgesloten projecten, gevestigde contacten. En dit alles moet worden gewaardeerd. U moet berekenen hoeveel voordeel dit het bedrijf heeft opgeleverd – in geld of in andere meetbare termen. U probeert dus het hoogste niveau binnen de door u opgegeven salarisschaal te verantwoorden.
Lonen combineren. Geef de hichar dan de gelegenheid om te manoeuvreren: “Ik begrijp dat het nu een moeilijke tijd is, en ik ben bereid om dit bedrag niet allemaal als een vast salaris te beschouwen, maar als een deel ervan – in de vorm van een bonus of bonus.” Zorg ervoor dat u ons vertelt in welke vorm u klaar bent om deze bonus te ontvangen: maandelijks, driemaandelijks, waaraan deze is gekoppeld (persoonlijke of teamprestaties). Zo kunt u ook aan de werkgever bewijzen dat u over intelligentie beschikt, het onderwerp begrijpt en kunt onderhandelen.
Het belangrijkste is dat deze bonussen samen met een vast salaris bij je worden opgeteld in de bijlage bij de arbeidsovereenkomst, anders blijft de bonus een loze belofte.
En de aandachtstest is aan het einde. Stel bij het onderhandelen over een salaris altijd één coördinatensysteem vast: of u de bedragen nu vóór belastingen of erna noemt. Anders kunnen er onaangename verrassingen zijn: u hebt op één bedrag gerekend en het bedrijf heeft besloten dat dit vóór belastingen was en u krijgt aanzienlijk minder van uw handen.
Over het algemeen is je salaris niet alleen het resultaat van je goede werk (wat het belangrijkste is) en een onberispelijke reputatie, maar ook van een grotendeels complex onderhandelingsproces, waarin je niet alleen voldoende, maar ook zo overtuigend mogelijk moet zijn. Succes!

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Bouwkundig

Het inhuren en evalueren van een SMM-manager

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Op zoek naar een vacature voor een monteur in Den Haag!