Best brands online
Image default
Cadeau

Het kiezen van kettingen voor mannen

Er zijn verschillende soorten halskettingen voor mannen verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een choker, of draag er een met hangers. Het kiezen van de juiste stijl hangt af van uw voorkeuren. U kunt kiezen voor een choker met touw of hennepkoord. Over het algemeen zijn chokers niet geschikt voor dagelijks gebruik. Kettingen van stof en fluweel zijn meestal gereserveerd voor ornamenten en medailles, omdat ze te vrouwelijk zijn voor de stijl van een man. De kettingen en hangers kunnen worden verwisseld om bij uw persoonlijke stijl te passen.

Stijlen van halskettingen

Stijlen van halskettingen kunnen worden gecategoriseerd door verschillende factoren. Bijvoorbeeld, kunnen ze worden onderverdeeld in brok of mager, klassiek of eigentijds, en lang of kort. Kettingen kunnen worden gemaakt van veel verschillende materialen en variëren sterk in lengte, ook. Hieronder vindt u enkele tips voor het kiezen van de perfecte ketting. Het kiezen van de perfecte ketting hangt af van uw stijl en persoonlijkheid, dus overweeg deze richtlijnen alvorens te winkelen. En onthoud, als je onzeker bent, wees niet bang om te experimenteren!

Hangers zijn er al sinds de oudheid, maar de laatste jaren zijn ze niet meer weg te denken uit de sieradenwereld. Hangers kunnen ongelooflijk stijlvol zijn, of ze kunnen een functioneel accent stuk zijn. Ze zijn te vinden in veel verschillende stijlen, en je kunt ze altijd mixen en matchen om bij je outfit te passen. Hieronder vindt u enkele populaire soorten hangers, en hoe u ze het beste kunt dragen. Welke past het beste bij uw outfit?

Soorten kettingen

Er zijn verschillende soorten kettingen, waaronder tandwiel-, penschakel- en bladkettingen. Deze kettingen worden gebruikt in zware hijstoepassingen en hebben een grotere speling tussen hun onderdelen. Ze worden ook gebruikt in transportbanden, vorkheftrucks, elevatoren en olieboormachines. Zij zijn beter bestand tegen hoge statische belastingen en schokken dan de meeste andere soorten kettingen. Hieronder worden de belangrijkste soorten kettingen en hun toepassingen opgesomd.
Lengte van de ketting

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is de lengte van uw nek. Als u klein bent, kunt u elke kettinglengte kiezen, terwijl langere vrouwen moeten beginnen bij een lengte van 20 inch. Langere kettingen accentueren uw lange benen en langwerpige gezicht, terwijl kettingen van korte tot middellange lengte uw kortere torso benadrukken. Hoewel de bovenstaande richtlijnen zijn bedoeld als algemene richtlijnen, zijn ze niet noodzakelijk de enige factoren om te overwegen.

Een lavaliere halsketting is een delicaat, lang halssieraad met een centraal hangertje eraan. De hoofdhanger is vaak klein, versierd, en voorzien van een geëmailleerde of gouden afwerking. Ze zijn meestal prinsessenlengte, maar elke halslijn staat er goed mee. Lavaliere halskettingen worden soms gemaakt met een hanger in de vorm van een medaillon, waarin een foto of ander aandenken wordt bewaard. Ze waren populair in het Victoriaanse tijdperk, toen de medaillons werden gevuld met haar van een overleden dierbare.

Hoewel diamanten de meest populaire edelstenen waren voor riviere kettingen, werden er ook minder dure versies gemaakt met amethisten, granaten, topaas, citrien, en bergkristal. Oorspronkelijk werden riviere’s gemaakt met diamanten in afzonderlijke colletten, maar in latere eeuwen werd verguld zilver de standaard voor de montage. Sommige van deze kettingen hadden zelfs scharnierende lussen voor het ophangen van de hangers. Het riviere ontwerp werd voor het eerst geïntroduceerd in het midden van de achttiende eeuw en is al meer dan tweehonderd jaar populair.

 

Stijlen van kettingen

Strings zijn er in vele stijlen en materialen. Katoenen strings zijn het meest comfortabel en ademend. Kanten strings kunnen de kans op een muffin top verminderen. Strings van zijde en satijn zijn gereserveerd voor sexier dagen. Hoewel de bovenstaande stijlen misschien te onthullend zijn, zijn ze zowel stijlvol als comfortabel. Hier zijn een paar tips om u te helpen de juiste string te kiezen.

 

Stijlen van koort halskettingen

De stijlen van koort halskettingen zijn zo gevarieerd als de materialen gebruikt om ze te maken. Ze kunnen zowel eenvoudig als uitgebreid zijn, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Eenvoudiger kettingen gaan goed met minimalistische outfits, terwijl meer sierlijke stukken kan werken met meer sierlijke ensembles. Als u op zoek bent naar een kunstzinnige verklaring toe te voegen aan een anders basic outfit, kan een draad ketting zijn een geweldige manier om dat te doen.