Best brands online
Image default
Verbouwen

Een PU gietvloer is de stijlvolle oplossing voor renovaties in huis

Gietvloeren ontlenen hun naam aan het gieten van het vloermateriaal op een ondervloer, voor het een vaste vorm aanneemt. Verschillende materialen worden hiervoor gebruikt, cement is misschien wel de bekendste. Gietvloeren kunnen ook gemaakt worden van kunsthars, wat een dunne laag vormt over een bestaand vloeroppervlak. In deze categorie is epoxy het goedkoopste materiaal en dit wordt veel gebruikt in industriële hallen waar de ondergrond van beton is. In woonhuizen wordt meestal polyurethaan (PU) ingezet, omdat dit materiaal flexibel is. Een PU gietvloer kan in een dun laagje over de meeste bestaande vloeren worden aangebracht en is door zijn flexibiliteit ongevoelig voor krassen en/of scheuren. Daardoor is het erg geschikt voor renovaties.

Dé gietvloer voor badkamer, keuken en elke andere ruimte in uw huis

Een PU gietvloer kan uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming in bijvoorbeeld de badkamer of woonkeuken. Het materiaal is bovendien comfortabel en dempend en dus geschikt om op te spelen of sporten. De waterafstotende eigenschappen maken het een geschikte oplossing voor het repareren van een oude lekkende vloer in de douche of badkamer. De oude vloer moet eerst voorbewerkt worden, zodat een vlak oppervlak ontstaat waar de PU gietvloer goed aan kan hechten. Over dit oppervlak wordt eerst een primerlaag aangebracht die de oude vloer met de nieuwe laag verbindt. De egalisatielaag zorgt ervoor dat de laatste kleine oneffenheden verdwijnen. Daarna wordt de feitelijke gietvloer aangebracht en deze kan met allerlei kleuren gemengd worden waardoor u een unieke stijl aan elke ruimte kunt geven. Een beschermende coating maakt het geheel af. Wanneer gaat u een gietvloer in de badkamer of in andere ruimtes leggen?

Bestel nu online

Bij Decochip zijn ze ervan overtuigd dat iedereen in staat is om zelf een strakke, makkelijk schoon te houden vloer in hun huis te leggen. Daarom verkopen ze alle benodigde materialen voor verschillende gietvloeren. Deze kunt u op maat bestellen zodat u zelfs bij de gietvloer renovatie van een kleine badkamer niet met onnodig veel producten komt te zitten. Daarom is het advies: doe het gewoon zelf!