Best brands online
Image default
Winkelen

Uw elektrische boiler programmeren om op de voordeligste tijden te verwarmen.

Uw elektrische boiler programmeren om op de voordeligste tijden te verwarmen.

Elektrische boilers, ze zijn er tegenwoordig steeds meer. Maar welke boiler is voor u de meest geschikte?
Op de website van elektrischeboiler.eu staat een handige boilercalculator. Simpelweg alles invullen en, voila! Daar heeft u uw antwoord.
Zo weet u in no time hoeveel liter u nodig heeft. 

Om zeker te zijn van voldoende warm water kunt u het beste kiezen voor een hoger volume. Houdt er alleen rekening mee dat een grotere boiler ook meer plaats in neemt. Controleer dus altijd even of de boiler past in de beschikbare ruimte.

Zodra u dat allemaal weet, kunt u kijken wat er nog meer belangrijk is. Kiest u voor een ECO boiler, dan draagt dat nog eens extra bij aan de energiezuinigheid. Die kunt u namelijk instellen om op bepaalde tijden het water te verwarmen. 

Het merk Lemet heeft zo een model, de Lemet ECOWAY. Scherp geprijsd en beschikt over een energielabel B.  

 

 

De elektrische boiler heeft een digitale display waarmee u dagdelen kunt inprogrammeren wanneer de boiler moet verwarmen. Met de interne controller regelt naukeurig de temperatuur van uw bad/douche of keuken water. De Lemet Ecoway is een van de meest energiezuinige boilers op dit moment.

De Lemet ECOWAY heeft een extra dikke isolatiewand wat ervoor zorgt dat het water lekker lang warm blijft. De Lemet ECOWAY is ook nog voorzien van een anti-legionella functie.

Deze anti-legionella functie zorgt ervoor dat het waterreservoir automatisch gereinigt wordt en desinfecteert door het water voor een korte tijd op hoge temperatuur te verwarmen. Vervolgens daalt de temperatuur weer naar een efficiënter niveau.

Om het helemaal goed te doen is het slim zijn om ook een ECO douchekop aan te schaffen. 

Met zo’n ECO douchekop kunt u tot wel 30% besparen. Het idee is simpel. In het handvat van de ECO douchekop zit een klein gaatje.

Doordat er vanuit dit gaatje lucht meegezogen wordt, ontstaat er een turbulentie die een versnelling veroorzaakt van de doorstroom van het water.

Op deze manier kan er zodoende tot wel 30% minder water verbruikt worden zonder dat u het verschil zult merken met een traditionele douchekop.

Meer informatie over deze en andere elektrische boilers, elektrische cv ketels en ECO douchekoppen? Dan kunt u even een kijken op de website van elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/categorie/lemet-boilers/