Best brands online
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een georganiseerde en opgeruimde kast

Hoewel we zo ons best doen om onze kast netjes en opgeruimd te houden, blijft het een terugkerend probleem dat je na verloop van tijd niks meer kunt terugvinden en het lijkt alsof de boel ontploft is. Uitpuilende kledingrekken, planken en overvolle mandjes zijn het resultaat. Dit is een teken dat het nodig is om de kast maar weer eens goed te organiseren en op te ruimen. Maar hoe doe je dit het beste? Wij geven je graag een aantal tips!

 

Inventariseren

Het opruimen van de kast, begint bij het inventariseren van je spullen. Dit houdt in dat je kijkt naar wat je hebt en wat je wilt behouden. Hiervoor zul je dus heel de kast leeg moeten halen en alle spullen moeten ordenen. Leg bijvoorbeeld je O My Bag tassen apart van je schoenen en riemen. En ook wat betreft kleding is het goed om alles in te delen in groepen. Zo kun je per groep kijken wat er eventueel weg kan en wat je wilt houden.

 

Zomer- en winterkleding

Vaak hebben we alle kleding in onze kast hangen, waardoor er geen ruimte meer is voor nieuwe kleding. Nu kun je oude kledingstukken weggooien, waardoor er dus nieuwe ruimte vrijkomt, maar je kunt ook je zomer- en winterkleding scheiden. Vaak draag je bepaalde kleding toch niet voor een aantal maanden achter elkaar en is het dus handig als je deze tijdelijk ergens kunt opbergen. Zo houd je meer ruimte over voor kleding die je wel draagt en oogt je kast ook een stuk overzichtelijker.

 

Opnieuw indelen

Als je eenmaal hebt besloten wat mag blijven en wat weg moet, is het tijd om de kast opnieuw in te delen. De spullen die je van te voren hebt geordend, kun je ook weer netjes opbergen volgens diezelfde ordening. Zet bijvoorbeeld onderin de kast je schoenen op een rij en houd een plak vrij waar je je sieraden, zoals horloges of armbanden kunt opbergen. Verder is het goed om een hanggedeelte te hebben in je kast, voor nette kleding, jurkjes en andere langwerpige kledingstukken. Broeken en shirtjes kun je eventueel ook ophangen of opbergen op planken in de kast. Om alles overzichtelijk te maken, kun je ook kiezen voor speciale lades en opbergvakken, waar je spullen in kwijt kunt. Zo heb je bijvoorbeeld een vak voor riemen, een vak voor stropdassen en een vak voor ondergoed.