Best brands online
Image default
Vervoer en transport

Goedkope verzekering scooter afsluiten

Eindelijk heb je het begeerde papiertje ontvangen en mag je meet jouw brommer de weg op. Let er echter wel op dat je eerst een verzekering scooter gaat afsluiten voordat je gaat rijden. Het zal jammer zijn dat je al meteen een bekeuring zal krijgen wanneer je de verzekering niet in orde hebt. Het is een kleine moeite en kan snel geregeld worden via Geencentteveel.nl. Op deze website zie je diverse verzekeringsmaatschappijen staan met de premies die zij hanteren. Heel overzichtelijk kan je hier de gehanteerde premies naast elkaar leggen en zo zien welke het beste bij jou zal passen. Op deze manier zorg jij ervoor dat je niet te veel betaald en dat je goed verzekerd de weg op kunt gaan.  

 

Drie verschillende verzekeringen

Wanneer je een verzekering scooter wilt afsluiten zul je merken dat het aanbod groot is. Echter is niet iedere verzekering goed of goedkoop. Let daarom op dat je de kleine lettertjes leest voordat je daadwerkelijk een verzekering gaat afsluiten. Vaak kijken de mensen alleen maar naar de premie, maar vergeten te kijken wat er onder de dekking valt en dat is juist zo belangrijk. 

Er zijn drie verschillende soorten dekkingen voor een scooter. De goedkoopste is de WA (Wettelijke aansprakelijkheid) Deze verzekering is voor iedere weggebruiker verplicht in Nederland. Daarnaast is er de WA Diefstal en de WA Diefstal en Aanrijding. Deze laatste twee verzekeringen daar is de keuze vrij in. Wil jij je extra verzekeren, dan is één van deze verzekeringen zeker aan te raden.