Best brands online
Image default
Auto's en Motoren

Een nieuwe of een tweedehands Opel?

Wie een auto wilt aanschaffen, heeft ongelofelijk veel keuze. Zo kun je bijvoorbeeld voor een nieuwe Opel gaan, maar ook voor een tweedehands Opel. Bovendien zou je ook nog voor een heel ander merk willen kiezen. Welke auto je kiest, ligt dus volledig aan jezelf. Je zal uiteraard meer geld kwijt zijn voor een nieuwe auto dan voor een gebruikte auto. Andersom ziet een nieuwe auto er doorgaans beter uit en is de auto ook betrouwbaarder. Toch kun je ook een tweedehands auto vinden die nog in prima staat is.

Langs de kant van de weg

Wie een nieuwe auto koopt zal minder risico lopen om met pech langs de weg komen te staan. Toch bestaat er altijd een kleine kans. Met een tweedehands auto is dat risico groter, omdat de onderdelen al ouder zijn en dus zwakker kunnen zijn geworden. Belangrijk is om altijd het nummer van een pechhulp bij de hand te hebben, zoals Roadguard pechhulp bijvoorbeeld. Dat bedrijf staat altijd voor je klaar, of je nou een lekke band hebt of de auto niet meer start. Toch is het nooit fijn om pechhulp te moeten bellen en raden we dus aan om de staat van de auto altijd goed te controleren.

Veilig de weg op

Zorg er dus voor dat je veilig de weg op gaat. Het is vaak handig om voor je de weg op gaat, de auto op bepaalde punten te controleren. Check de bandenspanning wanneer je een lange rit gaat maken en houd ook het oliepeil in de gaten. Dit neemt weinig tijd in beslag en het geeft je toch altijd een veiliger gevoel. Je hebt natuurlijk liever dat je iets van tevoren ziet aankomen, dan dat je langs de weg komt te staan en een grote file op de snelweg veroorzaakt. Daarnaast komen er veel kosten bij kijken als er iets kapot is aan je auto.