Best brands online
Image default
Woningen

Dé meubeltrends anno 2023

De trends in de meubel industrie blijven altijd veranderen. Dé trend in de meubelindustrie voor 2023 is voornamelijk minimalistisch en comfortabel en de meubels zijn over het algemeen gemaakt van essenhout of beuken gecombineerd met zachte textielsoorten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een mooie loungebank steigerhout met zachte kussens in mooie natuurlijke tinten. Of een mooie lange eiken tafel voor in de keuken. Ben je benieuwd naar de trends voor 2023? Lees dan gauw verder!

Maatwerk

Hoewel veel trends komen en gaan, blijft maatwerk in de meubelindustrie een trend die zich consequent blijft ontwikkelen en evolueren. Dankzij de groeiende vraag naar maatwerk, kun je tegenwoordig bij veel fabrikanten naast de standaard productie ook meubels op maat laten maken, zoals een eiken tafel. Zo creëer je zelf eenvoudig voor elke ruimte het perfect meubelstuk!

Vintage 

Vintage meubels zijn al een tijdje erg populair en ook dit jaar blijft deze trend zich zeker nog voortzetten. Een van de redenen wat vintage meubels zo populair maakt is dat deze meubelstukken vaak herinneren en de charme van vroeger uitstralen. En daarnaast zijn vintage meubels vaak van deskundig vakmanschap gemaakt welke goed afgewerkt en erg duurzaam zijn. Andere leuke bijkomstigheid van vintage meubels is dat naast goede kwaliteit de pareltjes van de kringloop als je goed zoekt ook voor een prikkie te krijgen zijn in vergelijking met nieuw meubilair.

Multifunctioneel

Ook multifunctionele meubels zijn erg in trek, niet gek als je bedenkt dat veel mensen in de steden steeds kleiner wonen. Dus wat is er handiger dan dat je één meubel voor meerdere doeleinden gebruiken? Zo bespaar je niet alleen in de ruimte, maar ik in je portemonnee. 

Duurzaam

Een andere, al tientallen jaren voortdurende trend is lederen meubels. Leer is zeker niet goedkoop, maar geven een stijlvolle en verfijnde uitstraling aan je interieur en goede kwaliteit leer gaat een levenlang mee! Ook voor leren fauteuils of bankstellen is het zeker de moeite waard om vintage markten en winkels af te struinen.

Outdoor 

Sinds de pandemie is het organiseren van etentjes of bijvoorbeeld een zondagse brunch thuis in eigen tuin steeds populairder geworden. Hierdoor is de tuin of het balkon een verlengde van onze woonkamer geworden en zijn de uitstraling en kwaliteit van tuinmeubels ook zeker veranderd. Wat voor stijl of materiaal je ook zoekt, het is zo gek niet te bedenken of het is wel te krijgen. Vooral door de jongere generaties wordt er steeds meer geïnvesteerd in tuinmeubilair om zo een fijne verlengde ruimte voor je eigen privé feestjes aan huis te creëren!