Best brands online
Image default
Woningen

De beste bekleding voor eetkamerstoelen

Eetkamer meubels met stoffering bieden comfort en verbeteren de esthetiek van de kamer. Je moet het juiste materiaal kiezen, want gemorst eten en drinken kan vlekken achterlaten op de eetkamerstoel. In dit artikel lees je meer over de verschillende materialen die je kunt gebruiken voor de bekleding van je stoelen.

Leer

Er zijn verschillende soorten stoelen voor de eetkamer, zoals een draaistoel. Door de rijkdom van de lederen bekleding krijgt de eetkamer een moeiteloos strakke en verfijnde uitstraling. Dit heeft enkele voordelen. Leer heeft een natuurlijke glans en is een zeer sterk materiaal dat lang meegaat. Het is eenvoudig te onderhouden. Je kunt een vochtige doek gebruiken om het leren oppervlak schoon te maken in geval van morsen of vlekken. Je kunt regelmatig leerreinigers gebruiken zodat het leer er glanzend uit blijft zien. Leer is het beste materiaal om te reinigen omdat het de ophoping van huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen voorkomt. Leer verouderd zeer goed en wordt met de tijd mooier. Eetkamerstoelen mogen niet worden bekleed met suède leer, omdat dit gemakkelijk vlekken vertoont en professioneel moet worden schoongemaakt.

Natuurlijke stoffen

Katoen en linnen zijn de twee meest populaire natuurlijke materialen voor de bekleding van eetkamerstoelen. Natuurlijke materialen zijn sterk en zeer goed bestand tegen scheuren. Deze stoffen zijn er in een breed scala aan tinten, texturen en ontwerpen. Deze materialen moeten helaas strak worden gestoffeerd omdat ze de neiging hebben om te kreuken. Zowel katoen als linnen zijn moeilijk te onderhouden en zijn onderhevig aan vlekken. Dep de bevlekte plek tijdens het schoonmaken met een doek die is bevochtigd met een mild sopje of met een reinigingsmiddel voor bekleding. Nadat je het gebied schoon hebt gemaakt met een vochtige doek, kun je een droge doek gebruiken. Ga door tot er geen vlekken meer te zien zijn.

Synthetische stoffen

Materialen zoals polyester en viscose zijn enkele van de meest voorkomende synthetische stoffen die worden gebruikt voor de bekleding van eetkamerstoelen (ook wel bekend als rayon). Synthetische stoffen zijn erg duurzaam. Dit textiel is veel duurzamer dan natuurlijk textiel. Het heeft een hoge weerstand tegen vlekken, kreuken en vervaging. Ze zijn er in een breed scala aan tinten, ontwerpen en texturen, evenals ontwerpen die het uiterlijk van natuurlijke stoffen nabootsen. Zorg ervoor dat er geen olieachtige vlekken worden blootgesteld aan deze materialen. Deze zijn namelijk moeilijk te verwijderen. Synthetische stoffen trekken haren en huidschilfers van huisdieren aan. Deze twee dingen kunnen een nadeel zijn!

Bestel hier je eetkamerstoelen

De stoffering is natuurlijk erg belangrijk, maar je moet eerst een stoel kiezen die perfect in je eetkamer past. Je kunt bij een van de fysieke winkels van O Form terecht om de collecties aan eetkamerstoelen te bekijken. Daarnaast kun je de website bezoeken om online door de catalogus te bladeren. Er zijn verschillende stijlen en maten die kunnen worden aangepast aan je interieur. Weet je het niet zeker? Laat je dan adviseren door hun personeel!