Best brands online
Image default
Zakelijk

CRM-software voor webshops

Webshops worden populair. Tijdens de coronapandemie is het al helemaal door het dak gegaan. Dat is natuurlijk logisch is vanwege de beperkende maatregelen die waren genomen. De fysieke winkels merkten hier de gevolgen van. De concurrent met webshop is sneller gaan groeien dan het bedrijf online aanwezigheid met een webshop.

Voor de winkels met een webshop of winkels die een webshop willen is het belangrijk dat de klantrelaties onderhouden worden en dat natuurlijk het klantenbeheer op orde is. Met een CRM-systeem bent u op de juiste. Wij leggen u graag uit hoe u met behulp van z’n systeem uw omzet kan verhogen, maar het is in eerste instantie belangrijk om CRM uit te leggen.

Wat is CRM?

CRM betekent ‘Customer Relationship Management’ en het omvat het beheren van klantcontact en het automatiseren van processen. Een CRM-systeem vervult de functie om de processen in kaart te brengen in een digitale omgeving. De processen kunnen vervolgens binnen het centrale systeem worden beheerd en worden geoptimaliseerd. Het systeem is daarnaast een centrale database voor alle klantgegevens.

Maar wat zijn nu de mogelijkheden? Dat leggen wij u nu uit.

Persoonlijke marketingcampagnes

Door de opslag van data en klantgegevens krijgt u een schat aan informatie wat u kunt gebruiken voor persoonlijke en gerichte marketingcampagnes. Wat veel webshops klanten laten klanten doen is een account aanmaken op hun website. Dit stelt een webshop in staat om klantgegevens te verzamelen zoals aankoophistorie, leeftijd, interesse’s, etc. Dit kan u gebruiken om persoonlijke advertenties te maken gericht op specifieke klantgroepen.

Optimalisatie van verkoopkansen

Met CRM-oplossingen kunnen potentiële verkoopkansen sneller worden geïdentificeerd. CRM-software laat vaak toe om analyses van verkoopprocessen te maken waardoor het voor e-commerce bedrijven mogelijk wordt gemaakt om continue het te optimaliseren.

Relatiebeheer

Soms een klant benieuwd naar nieuws over het bedrijf. U kunt in contact blijven door middel van een nieuwsbrief. De nieuwsbrief is ook weer een plek waar u kunt adverteren.

Juiste CRM-software voor een webshop

Bent u op zoek naar de juiste software voor uw (nieuwe) webshop? Scapta heeft voor u de software. Het geeft verkopers inzicht in hun pipeline en vergroot de productiviteit van sales met de juiste tools.