Best brands online
Image default
Zakelijk

Belangrijke eigenschappen van een tablet

Bij het kiezen van de perfecte tablet zijn er veel factoren om te overwegen. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om u te helpen! In deze handige gids nemen we alle belangrijke eigenschappen van een tablet met u door, zodat u de tablet kunt kiezen die het beste bij u past.

Of u nu op zoek bent naar een krachtig apparaat met een groot scherm of iets dat meer draagbaar en betaalbaar is, wij hebben het voor u op een rijtje gezet. Dus lees verder waar u op moet letter bij het kopen van een tablet!

Schermformaat en resolutie

Bij het kiezen van een tablet is het belangrijk om rekening te houden met zowel het schermformaat als de resolutie. Het kleinste beschikbare formaat is 7 inch, terwijl 10 inch over het algemeen wordt aanbevolen. Als u de tablet naast het bekijken van films en foto’s ook voor werk of studie gaat gebruiken, is het belangrijk om een model te kiezen met een Full-HD resolutie (1920 x 1080 pixels). Dit zorgt ervoor dat de letters op websites scherp blijven.

Camera

Bij het kiezen van een tablet is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de camera. Camera’s op tablets kunnen worden gebruikt voor het maken van foto’s en video’s, maar ook voor videogesprekken met vrienden of familie. Als u de camera veel gaat gebruiken en beeldkwaliteit belangrijk vindt, kies dan voor een tablet met een goede camerasensor en een hoog aantal megapixels.

Batterijduur

Tablets zijn een makkelijke manier om films of series te kijken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over adapters of snoeren. De batterij gaat meestal lang genoeg mee mee, dus je kunt gemakkelijk een film of twee kijken zonder te hoeven opladen. Let toch altijd goed op de indicatie van de fabrikant zodat u geen tablet met een onnodig lage batterijduur koopt.

Snelheid en geheugen

Als u op uw tablet snel van de ene applicatie naar de andere wilt kunnen overschakelen, is het belangrijk dat uw tablet een goede processor en voldoende werkgeheugen heeft. Dit geeft je tablet de rekenkracht die het nodig heeft om goed te presteren.

Veel mensen vinden dat een standaard tablet, met 8 of 16 GB interne opslagruimte, niet genoeg is voor hun behoeften. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat het besturingssysteem en al uw apps die ruimte gebruiken, waardoor er weinig ruimte overblijft voor foto’s, films en andere bestanden.

Kies een tablet met ten minste 32 GB opslagruimte. Als u een veelgebruiker bent, overweeg dan een professionele tablet met tot 256 GB opslagruimte of meer. Of kies een tablet waarmee u de opslagruimte kunt uitbreiden met een geheugenkaart.

Aansluitingen

Het is belangrijk dat u uw tablet kunt verbinden met andere apparaten. Hierdoor kunt u de tablet voor meer doeleinden gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een Bluetooth-verbinding gebruiken om draadloze accessoires te gebruiken, zoals een toetsenbord. Ook kunt u een HDMI-aansluiting gebruiken om een extern scherm op uw tablet aan te sluiten of om uw tablet op uw televisie aan te sluiten. Met Wi-Fi bent u draadloos verbonden met het internet. Wil je onderweg toch kunnen internetten, ook als er geen Wi-Fi beschikbaar is? Kies dan voor een tablet met 4G of 5G, zodat je gebruik kunt maken van mobiel internet. Houd wel rekening met de bijkomende kosten, zoals een abonnement op mobiel internet.

Tablet bescherming

Tot slot: Vergeet niet uw kostbare aankoop te beschermen! Tablet covers zijn er in alle soorten en maten, en er is er een voor elke behoefte. Sommige zijn gewoon eenvoudige covers die de Tablet beschermen tegen krassen en stoten, terwijl andere ook een toetsenbord of een standaard bevatten. Als u uw apparaat volledig wilt beschermen, kies dan een hoes met een schermbeschermer.