Best brands online
Image default
Winkelen

Anti- kalk funcie op een elektrische boiler zorgt voor een langere levensduur van al je apparaten

Een anti- kalk funcie op een elektrische boiler zorgt voor een langere levensduur van al je apparaten.

Stel, je zou een centrale verwarmingsradiator inpakken met een deken. Vervolgens zet je de verwarming aan. Wordt het dan warm? Ja, allicht een beetje, maar de deken vertraagt de warmteoverdracht wel enorm. Zo werkt dat ook met kalkaanslag op verwarmingselementen van bijvoorbeeld je boiler.
Kalk is namelijk een heel goede isolator. De kalklaag zorgt ervoor dat die warmte slecht overgedragen kan worden op het water.

Bij een waterkoker zal het door kalkvorming dus langer duren voordat het water gaat koken. Het kost dus ook meer aan elektriciteit.
Kalkaanslag kost altijd geld. Als je de kalk niet weg haalt zelfs zeer veel geld. Bij een waterkoker kan je kalkaanslag nog met ontkalker verwijderen, maar bij een combi cv kan je het niet zien en al helemaal niet verwijderen, bij een boiler zul je het merken doordat het water minder hard uit de kraan zal stromen. Gevolg; met de jaren worden de apparaten steeds minder zuinig.

Kan een verwarmingselement defect raken door kalkaanslag?

Ja, verwarmingselementen zullen uiteindelijk defect raken wanneer te veel kalk zich afgezet heeft op het verwarmingselement.
Doordat de kalk als isolator werkt, kan het verwarmingselement zijn warmte niet goed kwijt en wordt daardoor te heet en zal vervolgens doorbranden.

Hoe ontstaat kalkaanslag op een verwarmingselement?

Wanneer hard water verwarmd wordt, zoals dat gebeurt bij een verwarmingselement in een boiler, waterkoker, espresso apparaat, wasmachine enzovoorts zal er het zogenoemde kalksteen ontstaan, ook wel ketelsteen genoemd. Deze kalk zit in het harde water en door het te koken zal het neerslaan op het warme oppervlak. Het ketelsteen vormt nu een grauw witte laag. Elke keer dat water verwarmd wordt zal er een klein laagje kalksteen/ketelsteen bij komen en vormt zich een steeds grotere isolerende laag om het verwarmingselement heen.

Een elektrische boiler die de kalkvorming tegen gaat.

Wanneer je te maken hebt met kalkaanslag in het water en dus ook in al je huishoudelijke apparaten en in je boiler, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af.
Als je toch al aan een nieuwe boiler toe bent, is het misschien een slimme keuze om een boiler aan te schaffen met een anti- kalkfunctie. En een elektrische natuurlijk. Want we moeten toch straks allemaal van het gas af en de aanschaf van een elektrische boiler is vele male goedkoper dan een gas ketel. 

 

 

Een slimme manier om te besparen op de onderhoudskosten.

De allenieuwste elektrische boilers van het gerenomeerde merk DAT, de DAT Aparici ECO Premium hebben zo een anti-kalk functie.

Zo bespaar niet alleen geld, maar ook tijd! De elektrische boilers van DAT zijn uitgerust met verwarmingselementen die een droge weerstand hebben. Op deze manier komen de elementen niet direct in contact met het water en kan het kalk zich dus niet gaan hechten. Bovendien, mocht er toch iets met een verwarmingselement aan de hand zijn, kunnen deze eenvoudig verwisseld worden zonder dat de boiler daarvoor de boiler leeg moet.

De boilers van DAT zorgen er zo ook voor dat het water schoner en gezonder is. 

De boilers van DAT zijn te verkrijgen in verschillende volumes; 30, 50, 80 en 100 liter.
De DAT Aparici ECO Premium heeft bovendien twee tanks met in iedere tank een afzonderlijke anode en verwarmingselement. Dit zorgt voor minder warmte verlies en een snellere opwarming van het water doordat er minder menging met koud water is.

De producten van DAT worden gemaakt binnen Europa waar de kwaliteit iedere keer weer getest en verbetert wordt.

Deze elektrische boilers maar ook vele andere elektrische boilers zijn te koop op de website van elektrischeboiler.eu 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/