Best brands online
Image default
Sport

Welke oefeningen kun je allemaal doen met een power rack?

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je krachttraining naar een hoger niveau te tillen? Wil je een veelzijdig apparaat dat je in staat stelt om diverse spiergroepen te trainen en je fitnessdoelen te bereiken? Dan heb je niet alleen kettlebells nodig, maar ook een power rack. Met een breed scala aan oefeningen die je kunt uitvoeren, biedt een power rack talloze mogelijkheden om je kracht, spiermassa en algehele fitheid te verbeteren. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende oefeningen die je kunt doen met een power rack.

Squats

Een van de meest populaire oefeningen die je kunt doen met een power rack zijn squats. Squats zijn een geweldige manier om je benen en bilspieren te versterken. Plaats de halterstang op de juiste hoogte, ga eronder staan en neem de stang vast met een brede greep. Zak vervolgens naar beneden door je knieën te buigen en duw jezelf omhoog om terug te keren naar de startpositie. Herhaal dit voor het gewenste aantal herhalingen.

Bench press

Een andere bekende oefening die je kunt doen met behulp van een power rack is de bench press. Om deze oefening uit te voeren, plaats je een platte of schuine bank in het rack en pas je de hoogte van de haltersteunen aan. Ga op de bank liggen en pak de halterstang vast met je handpalmen naar voren gericht. Laat de stang gecontroleerd zakken naar je borst en duw vervolgens krachtig omhoog totdat je armen volledig gestrekt zijn. Herhaal deze beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Shoulder press

Om je schouderspieren te trainen, kun je gebruikmaken van het power rack voor de shoulder press. Stel de haltersteunen in op schouderhoogte, ga onder de stang staan en neem een overhandse greep. Duw de stang omhoog boven je hoofd tot je armen gestrekt zijn en laat de stang gecontroleerd zakken naar de startpositie. Voer het gewenste aantal herhalingen uit.

Pull-ups

Het power rack kan ook worden gebruikt voor pull-ups, waarmee je je rug- en armspieren traint. Bevestig een pull-up bar aan de bovenkant van het rack en pak de stang vast met een overhandse greep. Laat jezelf gecontroleerd zakken totdat je armen gestrekt zijn en trek jezelf vervolgens omhoog totdat je kin boven de stang uitkomt. Laat jezelf weer zakken en herhaal.

Deadlifts

Een andere effectieve oefening die je kunt doen met een power rack zijn deadlifts. Plaats de halterstang op de juiste hoogte, ga ervoor staan en pak de stang vast met een overhandse greep. Houd je rug recht, duw je heupen naar achteren en til de stang op door je heupen en knieën te strekken. Laat de stang gecontroleerd zakken naar de startpositie en herhaal. Er zijn nog veel meer oefeningen die je kunt doen met een power rack, maar dit zijn de populairste!