Best brands online
Image default
Verbouwen

Verhuizen West Brabant: zelf doen of uitbesteden?

Ga je binnen de regio West Brabant verhuizen? Gefeliciteerd! Dan sta je op het punt om aan een nieuwe fase in je leven te beginnen! Maar eerst moet je natuurlijk je verhuizing nog regelen. Je hebt de keuze om het zelf te doen of om delen, of je gehele verhuizing, uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Je maakt eigenlijk een keuze tussen de kosten en het gemak dat je daarvoor terugkrijgt. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van zelf verhuizen en waar je rekening mee moet houden wanneer je je verhuizing uit wilt besteden.

Voor- en nadelen van zelf verhuizen

Wil je zelf gaan verhuizen? Dat heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laten we beginnen met de belangrijkste voordelen van zelf verhuizen.

  • Je kunt bijtijds beginnen met het inpakken van spullen. Zorg ervoor dat je op de grote dag zelf vrienden en familie inschakelt om je te helpen. Dat scheelt enorm in de tijd!
  • Zelf verhuizen is vaak een stuk goedkoper dan uitbesteden
  • Je kunt je verhuizing op je eigen tempo regelen en hebt meer controle over het proces

Er zijn ook nadelen te benoemen wanneer je zelf gaat verhuizen:

  • Je moet zelf een verhuiswagen en eventueel opslag in Roosendaal, Etten-Leur of Bergen op Zoom regelen. Hou er rekening mee dat hier ook kosten bij komen.
  • Een verhuizing duurt vaak langer wanneer je het zelf doet
  • Verhuizen is fysiek zwaar werk!

Aandachtspunten bij het uitbesteden van je verhuizing

Wil je liever een zo soepel mogelijke verhuizing waar je zelf niet naar om hoeft te kijken? Dan kies je voor een van de Erkende verhuisbedrijven in West Brabant. Kies voor een bedrijf met opslag in Etten-Leur of elders in de regio zodat je spullen in de buurt van je nieuwe woning staan, mocht je ze nog nodig hebben. Kiezen voor een verhuisbedrijf met lokale opslag in bijvoorbeeld Bergen op Zoom scheelt bovendien in de transport- en voorrijkosten!