Best brands online
Image default
Eten en drinken

Turkse Gevulde Gepofte Aardappelen

Als je van gebakken aardappelen houdt, zul je dit Turkse kumpir-recept zeker geweldig vinden! Hoewel het oorspronkelijk een straatvoedsel is, kun je het gemakkelijk thuis maken door een paar zeer eenvoudige stappen te volgen. Dan zul je eindigen met heerlijk romige, kaasachtige en smaakvolle geladen gebakken aardappelen. Top ze met wat je lekker vindt!

Wat nog beter is aan ons kumpir-recept is dat het vegetarisch is! Nadat je de basis hebt gemaakt, kun je deze naar wens aanpassen. Je kunt het gemakkelijk veganistisch maken door de boter en kaas te vervangen door veganistische alternatieven, of je kunt het vlezig maken door wat gebakken kip, gezouten vlees en worstjes toe te voegen, of zelfs visvlokken!

Vandaag zullen we deze veelzijdige gevulde gebakken aardappelen bekijken en precies hoe ze te maken.

Wat is Kumpir?

Kumpir is eigenlijk een gepofte aardappel met kaas, een Turkse versie van de Britse aardappelen in de schil. Het is een extreem populair Turks straatvoedsel dat wordt geserveerd met een eindeloze hoeveelheid vegetarische en vleestoppings, en vaak een soort saus.

Het vruchtvlees van de gepofte aardappel wordt gebruikt om een heerlijk zachte, kaasachtige en romige vulling te creëren, waarop een bosje toppings wordt toegevoegd. Vaak hebben de restaurants een buffetopstelling waarmee je ter plekke toppings kunt kiezen.

Ingrediënten

De basis voor een Turks gebakken aardappel recept blijft altijd hetzelfde; grote aardappelen, boter, kaas en een beetje kruiden.

De toppings zijn echter waar deze gevulde gebakken aardappelen hun veelzijdige smaken vandaan halen. Veel voorkomende toppings die je in veel kumpir-restaurants in Turkije aantreft, zijn een grote verscheidenheid aan augurken, salades zoals ezme-salade, gebakken groenten, hummus en een verscheidenheid aan sauzen zoals cacik, ketchup en mayonaise. Meatier-versies omvatten pittige worsten uit het Midden-Oosten genaamd sjuk, gewone worsten en salami.

Instructies:

Dit vegetarische kumpir-recept is zeer eenvoudig te maken en zeer veelzijdig. Je kunt de ingrediënten en toppings eenvoudig verwijderen, toevoegen of vervangen om het smaakprofiel naar wens te veranderen!

Bak eerst de aardappelen. Verwarm de oven voor op 400 ° F (200 ° C). Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en bak ze 50-60 minuten of tot ze gaar zijn.

Eenmaal volledig gebakken, haal ze uit de oven en folie. Zet de gekookte aardappelen 5 minuten terug in de oven om de schil krokant te maken. Laat ze een beetje afkoelen voordat je ze opensplijt met een mes.

Ten tweede, vul de gebakken aardappelen. Gebruik een vork om het binnenste vruchtvlees of de aardappel los te maken, maar beschadig de krokante schil niet.

Voeg 1 eetlepel boter en een snufje zout toe aan de gepofte aardappel en meng goed.

Voeg geleidelijk de kaas toe en blijf mixen tot het romig wordt.

Voeg zoveel toppings toe als je wilt en serveer terwijl ze nog warm zijn.

Tips

Let er bij het kiezen van aardappelen voor kumpir op dat ze lekker groot en gelijkmatig van formaat zijn. Zo zorg je ervoor dat ze gelijkmatig bakken.

Bij het pluizen van de aardappel om de kaasachtige vulling te maken, moeten de aardappelen zo heet zijn als je kunt aanraken. Zo smelten de boter en kaas snel en ontstaat er een perfect smeuïge en smeuïge binnenkant.

U kunt ook gebruik maken van een tang of rubberen washandjes om de hete aardappel veel gemakkelijker te hanteren.

Om dit kumpir-recept volledig veganistisch te maken, hoef je alleen maar de boter en kaas te vervangen door veganistische alternatieven.

Als je geen grote fan bent van aardappelen, kun je in plaats daarvan zoete aardappelen of sinaasappelaardappelen gebruiken. Ze zijn een gezonder alternatief en kunnen op precies dezelfde manier worden gebruikt.

Opmerking

Bestel de beste soorten zoete aardappelen bij Aardappelshop online.