Best brands online
Image default
Meubels

Je hebt een nieuwe eettafel nodig, wat nu?

De eettafel is altijd een centraal punt in ons leven geweest. Ze functioneerde als een bureau voor je thuiskantoor, een studieruimte voor de kinderen, een knutsel oppervlak en gastvrouw voor familiediners. Onze eettafels waren er tijdens alle momenten. Dus hoe kies je een eiken eettafel om nieuwe herinneringen aan te maken? In dit artikel lees je welk soort eettafel het best bij welke situatie past.

Dinner parties

Host je graag diners bij je thuis? Dan moet je ervoor zorgen dat je eettafel hiervoor geschikt is. Wanneer je op zoek bent naar een echte blikvanger die indruk zal maken op je gasten, kun je niet verkeerd gaan met een moderne industriële look. Met strakke stalen poten en een warm massief eikenblad is de eiken eettafel dé eyecatcher van je eetkamer. Bovendien kun je met deze moderne eettafel nog alle kanten op met de inrichting en aankleding van je eetkamer. Minimalistisch en neutraal bieden immers veel kansen voor mooie decoratie in je huis. Of kies een eiken salontafel in dezelfde interieurstijl om de eetkamer één geheel te maken met je woonkamer. Alles is mogelijk!

Een eettafel voor de moderne romanticus

Ben je een echte romanticus? Dan is het tijd om je fantasieën los te laten op je eetkamer. Denk aan gedraaide tafelpoten en sierlijke krullen en een mooi donker tafelblad. Waan je in een kasteel met je eettafel die pure luxe uitstraalt. Zo voelt het net alsof je van adel bent in je eigen paleisje. De perfecte eettafel voor familiediners en date avonden.

Beste eettafel voor knutselaars

Of je nu de kinderen aan het knutselen zet of zelf een knutselaar bent, je wilt een ruimte waar je al je tools en materialen kwijt kunt. Kies voor een grotere tafel, of een uitschuifbare tafel, om je de creatieve ruimte te geven die je nodig hebt. Wanneer je regelmatig knutselt dan is het verstandig om voor banken te kiezen in plaats van stoelen. Deze kunnen namelijk eenvoudiger weggestopt worden wanneer je bijvoorbeeld moet gaan staan om een bepaalde handeling uit te voeren. 

Eettafels op maat bij Nijhuis meubel

Nu heb je misschien een idee over welke eettafel het best bij jou past, maar waar is deze verkrijgbaar? Nijhuis meubel is een familiebedrijf die al decennia lang de mooiste op maat gemaakte houten meubels fabriceert. Ze hebben een fantastische showroom waar een specialist je graag te woord staat om samen tot het ultieme ontwerp te komen voor jou op maat gemaakte eettafel. Ga eens langs en laat je inspireren!