Best brands online
Image default
Woningen

Verduurzamen doe je zo: 5 tips om jou te helpen

Voor veel bedrijven is duurzaamheid steeds een belangrijker onderwerp aan het worden. Wil jij je bedrijf verduurzamen? Dan is het uitdoen van de lampen aan het einde van de dag een mooi begin, maar met alleen dat kom je er niet. Maar wat kan je allemaal doen om je bedrijf te verduurzamen? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Let op de kleine dingen

Zoals eerder aangegeven is het een goed begin om te letten op de kleine dingen. We hebben het dan over het verminderen van onnodig veel printjes en het uitdoen van de lampen aan het einde van de dag. Andere dingen waar je op kan letten is het gebruik van wegwerpartikelen en het reguleren van de temperatuur. Wanneer er niemand in het pand is hoeft het natuurlijk geen 23 graden te zijn.

Duurzamer vervoer

Denk ook eens na over vervoer. We hebben het dan over zowel het woon-werkverkeer als de afspraken buiten de deur. Je zou medewerkers een beloning kunnen geven wanneer zij de fiets pakken in plaats van de auto. Ook zou je vervuilende leaseauto’s kunnen inruilen voor elektrische alternatieven. Er zijn tegenwoordig enorm veel mooie elektrische auto’s beschikbaar zoals de Volkswagen ID3 en de Kia e-Niro

Inkopen op een duurzame manier

Kijk ook eens naar hoe duurzaam de bedrijven zijn met wie je samenwerkt. Bijna ieder bedrijf heeft te maken met het inkopen van producten. Probeer eens te achterhalen of deze producten op een duurzame manier gemaakt worden. Misschien zou je op zoek kunnen gaan naar duurzamere alternatieven. 

Verduurzamen doe je niet alleen

Verduurzamen moet natuurlijk ergens beginnen. Echter, in je eentje ga je weinig verschil maken. Verduurzamen doe je met z’n allen. Zorg er daarom voor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat iedereen binnen het bedrijf meewerkt aan hetzelfde doel.