Best brands online
Image default
Toerisme

7 steden in Bulgarije die een bezoek waard zijn

goedkope zonvakantie

Elk jaar komen er veel toeristen naar Bulgarije. De meesten van hen genieten het liefst van de schoonheid van de Bulgaarse stranden, en degenen die het land in de winter bezoeken, brengen hun tijd door in de skigebieden. Hierdoor kunnen velen zich niet eens voorstellen hoe mooi Bulgarije is, wat voor interessante steden met een rijke geschiedenis er in dit land zijn.

Hier zijn 7 Bulgaarse steden die je gezien moet hebben.

Plovdiv

Waarom zou je bezoeken? Omdat het de oudste Europese stad is, ouder dan Rome en Athene. In de loop van de eeuwen en millennia van haar bestaan ​​heeft de stad veel meegemaakt, en de herinnering aan de ervaring wordt bewaard door de talrijke attracties van het oude gedeelte.

Bonus. Er zijn veel thermale bronnen en balneologische resorts in de buurt van de stad. Kennismaking met historische plekken kan dus gecombineerd worden met wellness en ontspanning.

Nessebar

Waarom bezoeken? De stad op het schiereiland is goed bekend bij toeristen. Het heeft de status van museum – op een relatief klein gebied van Old Nessebar zijn oude huizen en ruïnes van kerken zorgvuldig bewaard gebleven. En gewoon door de oude straten dwalen is erg interessant. En wat zijn de zeegezichten hier!

Bonus. In Nessebar kun je niet alleen wandelen, maar ook ontspannen – er zijn uitstekende stranden en aan de rand van de stad, in het dorp Ravda, is er een groot waterpark.

Balchik

Waarom bezoeken? Omdat dit charmante stadje de thuisbasis is van de voormalige residentie van de Roemeense koningin en een goed onderhouden botanische tuin met een enorme collectie vetplanten. De stad was tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog relatief kort Roemeens grondgebied. Maar gedurende deze tijd werd er een mooi paleis gebouwd voor de koningin van Roemenië en werd er een charmant park aangelegd. De stad zelf is trouwens ook goed.

Bonus. Op het grondgebied van de botanische tuin kun je heerlijke wijnen kopen die niet in de winkel te vinden zijn. Deze wijnen worden ook op luchthavens verkocht, maar daar zijn de prijzen bijna twee keer zo hoog. En in Balchik verkopen ze niet alleen drankjes tegen de laagste prijs, maar regelen ze ook een proeverij en vertellen ze over wijnmaken.

Melnik

Waarom zou je daarheen gaan? De bevolking van deze stad is iets meer dan 300 mensen. Dit is de kleinste stad van het land, die betere tijden kende, maar daarna in verval raakte. Tegenwoordig is het een museumstad, waar het aantal toeristen vaak groter is dan het aantal inwoners.

Bonus. Melnik wordt ook gewaardeerd om zijn wijnen. Hier groeien unieke druivensoorten, waarvan wijnen worden gemaakt, die buiten Bulgarije zeer gewaardeerd worden. Bijna elk gezin heeft zijn eigen kelder met unieke dranken.

Veliko Tarnovo

Waarom is het de moeite waard om hier te komen? Het was ooit de hoofdstad van het middeleeuwse Bulgaarse koninkrijk. Tot op de dag van vandaag is er een oud kasteel met hoge versterkte muren. De landschappen van de stad, gebouwd op steile heuvels, zijn verbazingwekkend – zoals misschien nergens anders te vinden. En ’s avonds wordt er een licht- en muziekshow gehouden in het fort Tsarevets.

Bonus. Niet ver van Veliko Tarnovo ligt een dorp met de grappige naam Arbanassi. Dit is een van de grootste etnografische complexen van het land – een openluchtmuseum.

Ruse

Waarom is het de moeite waard om te zien? Tegenwoordig is Ruse slechts een van de Bulgaarse regionale centra. Maar de stad kende ook andere tijden – direct na de bevrijding van Bulgarije van het Turkse juk was het de meest modieuze, de meest vooruitstrevende, de interessantste van het land. De eerste film werd hier vertoond, de eerste bioscoop, het eerste treinstation werd hier geopend, de industrie ontwikkelde zich actief. Vanwege zijn originele architectuur wordt de stad vaak “Klein Wenen” genoemd.

Bonus. Relatief niet ver van Ruse ligt het Ivanovo-rotsklooster, beroemd om zijn kleurrijke fresco’s. Het is ongetwijfeld een bezoek waard.

Stara Zagora

Waarom is het de moeite waard om hier te komen? Omdat het een stad van militaire glorie is, in het gebied waarvan tijdens de bevrijding van Bulgarije van het Ottomaanse juk uitputtende veldslagen werden geleverd. Maar veel oudheden zijn hier bewaard gebleven, bijvoorbeeld het oude forum en een hele Romeinse straat, waaromheen een museum is gebouwd.

Bonus. Stara Zagora is zeer gunstig gelegen – vanaf hier is het gemakkelijk om met de trein naar bijna elke plaats in Bulgarije te reizen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html