Best brands online
Image default
Shopping / Clothing

Trapmontage: waar moet je op letten?

Je loopt er waarschijnlijk elke dag overheen, de trap. Een essentieel onderdeel van je huis, als je meerdere verdiepingen hebt. Eigenlijk denken we helemaal niet zo vaak over de trap na, alleen maar als je er vanaf valt, je er iets over morst of als je hoogtevrees hebt. De kans is ook groot dat de trap niet of nauwelijks is veranderd sinds je er ben gaan wonen, misschien een paar kleedjes gelegd op de zoldertrap of trapbekleding laten plaatsen. De levensduur van een houten trap is ongeveer 40 jaar, maar ook als je trap een stuk jonger is kan hij wel eens tot vervanging toe zijn. Wil je zelf de trap vervangen? Hier zijn een paar tips over het bouwen van een trap.

 

De voorbereiding

Zorg ervoor dat alles goed is afgemeten en er een tekening is gemaakt van hoe het eruit zou moeten zijn, alle materialen die je gaat gebruiken geordend waardoor je makkelijker onderdelen kan pakken. Zorg ervoor dat er een balk op de grond ligt, hieruit kan je de trap bouwen. Dit helpt met het plaatsen van de trap van onder en zorgt voor minder beschadigingen.

 

Planken plaatsen

Nadat de steunpilaren zijn geplaatst en de gaten erin zijn geboord is het tijd om de traptreden te gaan plaatsen, dit gebeurd natuurlijk van onder naar boven. Als de traptreden geplaatst zijn kan je stevigheid creëren oor het plaatsen van balken en latten. Deze kunnen het beste worden geplaatst onder de hoektreden. Als alles gedaan is moet je controleren of de treden wel goed vastzitten aan de steunpilaren, dat ook de steunpilaren goed staan en de trapleuning goed gemonteerd is. Ook is het goed om te letten op het feit dat de trap waterpas is.

 

Een trap zelf maken doe je niet zo makkelijk, het is altijd mogelijk om advies te vragen of het door een professional te laten doen. Het is goed om eerst wat te oefenen met kleinere trappen, zoals een trapje voor de schuur bijvoorbeeld voordat je aan het grote werk begint. Het is en blijft een belangrijk onderdeel van het huis en het moet er echt stevig staan.

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom is kerst zo leuk?

Waar komt botox eigenlijk vandaan?

Je tanden voor goede gezondheid