Best brands online
Image default
Aanbiedingen

Is vloerverwarming aanleggen goedkoper dan radiatoren plaatsen?

Als u zich aan het oriënteren bent op het aanleggen van een vloerverwarming, dan kijkt u natuurlijk ook naar de kosten. Vloerverwarming aanleggen is niet per definitie goedkoper dan wanneer u een complete cv-installatie moet laten plaatsen. Maar vloerverwarming wordt doorgaans alleen in specifieke ruimtes geplaatst. Denk daarbij aan de woonkamer, de studeer- of werkkamer en de slaapkamer. Ook de badkamer is populair als het gaat om het plaatsen van vloerverwarming. In ruimtes als een hal, keuken of slaapkamer zijn radiatoren vaak voldoende om deze te verwarmen. U kunt een vloerverwarming overigens soms combineren met een traditionele cv-installatie.

Waarom zou ik alsnog kiezen voor vloerverwarming?

U kunt het laten aanleggen van vloerverwarming overwegen als u uw woning wilt verduurzamen. Vloerverwarming is namelijk veel energiezuiniger dan een traditionele cv-installatie. Bovendien kan deze zonder aardgas functioneren. Omdat in de toekomst alle woningen in Nederland ‘van het gas af’ moeten, is het laten plaatsen van vloerverwarming een stap richting verduurzaming. In nieuwe huizen wordt vaak al vloerverwarming geplaatst omdat deze woningen worden aangesloten op een warmtenet. Er wordt dan warm water via een buizensysteem naar de woning getransporteerd om deze te verwarmen. Het warme water komt van nabijgelegen industrie, uit de grond of van een biomassacentrale.

Wie kan mijn woning voorzien van vloerverwarming?

Als u handig bent, dan kunt u vloerverwarming zelf aanleggen. Als dat niet het geval is, dan zijn er gelukkig vakbekwame bedrijven die deze klus voor u kunnen uitvoeren. Een ervaren bedrijf is bijvoorbeeld 123Vloerverwarming uit Numansdorp. Zij werken niet alleen in hun eigen regio, maar juist op landelijk niveau. U kunt dit bedrijf dus ook inschakelen als u in Noord-Brabant, Groningen, Zeeland of Overijssel woont. Vraag online een offerte aan en u weet meteen wat de kosten zijn voor het laten installeren van vloerverwarming in uw woonkamer of een andere ruimte in uw woning. Als de prijs u aanspreekt, kunt u direct een afspraak maken voor de installatie. Bij voorkeur wordt dit gedaan als de vloer al vervangen wordt, maar dit is niet per se nodig.  

https://www.123vloerverwarming.nl/